Делегація академії енергетики України відвідала Хмельницький національний університет

26 травня 2015 року Хмельниччину, а саме Хмельницький національний університет та кафедру машин та апаратів відвідала делегація Академії енергетики України на чолі з президентом Ковальчуком Юрієм Георгієвичем та головою секретаріату Президії Крупченко Олегом Олеговичем.

В ході візиту до Хмельницького національного університету проректор з наукової роботи проф. Параска Г.Б. ознайомив делегацію з науковими досягненнями та з програмою енергозбереження, яка реалізується в університеті та вже реалізованими проектами автономної котельні, теплоакумулюючої системи опалення тощо.

Крім того делегація відвідала кафедру машин та апаратів, де відбувся круглий стіл, у якому взяла участь також делегація ПАТ «Хмельницькобленерго» на чолі із заступником головного інженера з енергоаудиту та обліку електроенергії Луцівим Петром Денисовичем. Під час круглого столу обговорювалися актуальні питання енергетики України, а також піднімалися питання шляхів поліпшення підготовки фахівців зі спеціальності «Енергетичний менеджмент».

Під час екскурсії лабораторіями кафедри машин та апаратів присутнім було продемонстровано наукові розробки фахівців кафедри в області енергозберігаючих приводів для різного обладнання, працюючу сонячну електростанцію та систему енергозберігаючого світлодіодного освітлення.

За результатами візиту був підписаний договір про співпрацю між Академією енергетики України та Хмельницьким національним університетом, який передбачає спільні розробки та дослідження високоефективних енергосистем.

Поліщук О.С.,
в.о. зав. кафедри машин та апаратів