Технічний семінар-презентація новітніх розробок у сфері автоматики та електротехніки світового лідера – концерну «Сіменс» у Хмельницькому національному університеті

27 травня 2015 р. на базі Хмельницького національного університету відбувся технічний семінар-презентація новітніх розробок у сфері автоматики та електротехніки світового лідера – концерну «Сіменс».

Організаторами семінару виступили кафедра машин та апаратів, кафедра радіотехніки і зв’язку, регіональний представник концерну ТОВ «Топсітісервіс» та ДП «Сіменс Україна». Представники концерну зустрілися із професорсько-викладацьким складом та студентами університету, а також із запрошеними керівниками і спеціалістами підприємств Хмельниччини.

Відкрив семінар ректор університету проф. Скиба Микола Єгорович, який привітав учасників та подякував представникам фірми «Сіменс» за надану можливість ознайомитися із останніми розробками в галузі автоматики та електротехніки.

Керівник регіонального представництва Ігор Горбковий познайомив усіх присутніх із структурою концерну «Сіменс Україна», основними напрямками розвитку автоматизації і електрифікації в Україні до 2020 р. та роль в цих процесах фірми «Сіменс Україна».

Технічний фахівець ДП «Сіменс Україна» Павло Осинський виступив із доповіддю «Комутуюча апаратура. Огляд продукції та інновацій комутаційної техніки Сіменс». Провідний фахівець з електроприводу ДП «Сіменс Україна» Сергій Драчов доповів на тему «Енергозбереження та новітні технології електроприводу. Сучасні електроприводи «Сіменс»».

У ході семінару представники концерну поділилися досвідом використання техніки «Сіменс» в проектах (в Україні і за кордоном), відповіли на численні запитання викладачів, провідних фахівців підприємств.

Після семінару відбулася екскурсія представників концерну на кафедру машин та апаратів, яка займається підготовкою спеціалістів в області мехатроніки, електромеханіки, електротехніки і електротехнологій.

Під час екскурсії лабораторіями кафедри машин та апаратів присутнім було продемонстровано наукові розробки фахівців кафедри в області енергозберігаючих приводів для різного обладнання, розробленні мехатронні та мікроконтролерні системи, працюючу сонячну електростанцію, систему енергозберігаючого світлодіодного освітлення тощо.

Результатом проведеного заходу стало обопільне рішення в особі керівника регіонального представництва «Західне» ДП «Сіменс Україна» Ігоря Горбкового та проректора з наукової роботи університету проф. Параски Георгія Борисовича продовжити роботу з поглиблення зв’язків, спрямовану на вдосконалення в майбутньому навчального процесу в Хмельницькому національному університеті з використанням засобів автоматики та електротехніки фірми «Сіменс». Було відзначено доцільність побідних заходів та їх користь для підняття рівня знань як студентів так і провідних фахівців. Також висловлено побажання про регулярне проведення подібних семінарів.

Поліщук О.С.,
в.о. зав. кафедри машин та апаратів