Волонтерська допомога бійцям АТО на передову

З 30 березня до 9 квітня кафедрою соціальної роботи та соціальної педагогіки спільно з кафедрою практичної психології та педагогіки було проведено благодійну акцію «Подаруй солодощі солдату до Великодня».

У стінах Хмельницького національного університету було зібрано та придбано печиво, згущене молоко, цукерки, чай, каву, овочі, газовані напої. Майбутні соціальні педагоги власноруч спекли святкові пасхи та запашне домашнє печиво. Зокрема, проявили власну ініціативу та вирішили подарувати бійцям частинку домашнього тепла студентка 4 –го курсу Лизун Ольга та студентки 3-го курсу Антонюк Вікторія, Герасімова Ірина, Матвійчук Ліна.

Викладачі кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки спільно з викладачами кафедри практичної психології та педагогіки придбали Матрицю до ноутбука АSUS 53z, яку необхідно було замінити на ноутбуці після обстрілу в одній із військових частин, що дислокується під м. Біловодськ.

Завдяки кожному, хто відгукнувся на наш заклик про допомогу бійцям АТО вдалося завантажити повний автомобіль.

Також були передані зібрані студентами у дитячих садках та загальноосвітніх школах дитячі малюнки. Самі ж студенти написали листи вдячності та підтримки бійцям, які дуже порадували наших захисників

Вкотре безвідмовно свою допомогу у вигляді солодощів надала Благодійна організації «Хмельницький обласний благодійний фонд Ропотана Андрія Григоровича», до якої, з власної ініціативи, долучились лікарі та молодший медичний персонал Хмельницького міського перинатального центру, а також інші небайдужі люди.

Особлива подяка керівникам Відокремленому підрозділу благодійного фонду “Живе Серце” “Хмельницький” – старшому викладачу кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки Шеремет А.М. та студенту 4-го курсу спеціальності “Соціальна робота” Шелисту О., які взяли активну участь у акції.

Особистий внесок зробила і декан гуманітарно-педагогічного факультету Станіславова Л.Л., а також активно долучилися й приватні підприємці нашого міста – Олійник С. та Олійник К. Загалом під час акції було зібрано майже 8 тисяч гривень.

Як і передбачалося на початку акції, зібрані речі відвезли і передали особисто в руки бійцям АТО.

Кафедри щиро вдячні доценту кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки, кандидату психологічних наук, постійному активному учаснику волонтерської допомоги воїнам АТО Попику Юрію Володимировичу, який особисто вирушив у організовану Громадською організацією «Майдан – Славута» волонтерську поїздку на передову.

Протягом поїздки, яка тривала з 12.04. до 16.04. 2015 р., волонтери відвідали санітарну роту з Хмельниччини, шпиталь у Артемівську, місця дислокації Донецьких Кіборгів та військові підрозділи у Сватово, Старобільськ, Біловодськ, Артемівськ, Красноармійськ, Водяне (поблизу с. Піски) та ін.

Крім того, допомога надавалась українським військовим на блок-постах.

Усі воїни висловили щиру вдячність за підтримку, за те, що про них пам’ятають і підтримують їх. У знак своєї вдячності бійці підписали прапори для волонтерів і для кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки та кафедри практичної психології і педагогіки.

На згадку бійці також передали “сувенір” з зони АТО – хвостову частину снаряду “Град”.

Організатори благодійної акції вдячні кожному, хто підтримав наш волонтерський запал та взяв участь у акції. Ми не зупиняємося на досягнутому і в міру можливостей будемо продовжувати волонтерську діяльність у всіх важливих соціальних напрямах.

Хмуринська Т.О.,
кафедра соціальної роботи та соціальної педагогіки

P.S. Всі ті події страшні і трагічні, що, на превеликий жаль, відбуваються на східній території нашої країни, стосуються кожного з нас. Ми повинні про це пам’ятати, ми повинні бути ЄДИНІ, у справі захисту територіальної Цілісності, Незалежності, Суверенності України.

Слава Україні! Героям Слава!

Фотогалерея з поїздки «Страшні Будні Українського Сходу»: