У СТІНАХ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ВІДБУЛИСЬ ПЕРШІ В МІСТІ ЗМАГАННЯ З РЕГБІ-5 «ПОДІЛЬСЬКА ВЕСНА»

28 березня у навчальному корпусі фізичного виховання університету відбувся перший у м. Хмельницький дитячий турнір з регбі «Подільська весна». Метою турніру є популяризація і розвиток регбі в області, активного відпочинку, залучення дітей до здорового способу життя, профагітаційна робота серед учнів шкіл для вступу до нашого ВНЗ.

У турнірі взяли участь 10 команд, які представляли загальноосвітні школи та навчально-виховні комплекси міста, і були розділені на дві вікові категорії. У старшій групі, окрім хлопців, змагалися дві команди дівчат. Студенти університету забезпечували суддівство цього дитячого турніру, а два студенти напрямку підготовки «Здоров’я людини» Лазоренко Василь та Лєщенко Олексій є тренерами команд, які взяли участь у цих відповідальних дитячих змаганнях.

Весь турнір проходив у напруженій боротьбі, жодна команда не мала наміру поступатися. До останнього ніхто не міг передбачити переможця. Інтригою змагань став напружений матч за перше місце у старшій віковій групі між командою дівчат, яку тренує Лазоренко Василь, і командою хлопців. На радість усіх уболівальників на останніх хвилинах перемогу вибороли дівчата. Команда Олексія Лєщенко виборола 3 місце у старшій віковій категорії та 2 місце у молодшій групі.

Переможці у старшій віковій групі:

1 місце – «Буревісник» НВК №10 (дівчата)

2 місце – НВК №10 (хлопці)

3 місце – ЗОШ №22 (хлопці)

Переможці молодшої вікової групи :

1 місце – ДЮСШ №1

2 місце – ЗОШ №22

3 місце – «Спартак» НВК №10

Переможці були нагороджені кубками та подарунками, які діти отримали від представників університету, начальника управління молоді та спорту Хмельницької міської ради, голови федерації регбі Хмельницької області та відомих у місті майстрів спорту України з регбі.

Квасниця О.М.,
ст. викладач кафедри фізичного виховання