БУДНІ КАФЕДРИ ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ

Колектив кафедри здоров’я людини гуманітарно-педагогічного факультету 24 березня поточного року в рамках Обласного історичного брейн-рингу «Олімпізм та сучасність» серед студентів ВНЗ ІІІ-IV р.а. напрямів підготовки «Фізичне виховання», «Здоров’я людини» до відзначення «Міжнародного дня здоров’я» провела І етап даного заходу у стінах нашого університету серед академічних груп напряму підготовки «Здоров’я людини».

Кожна академічна група сформувала команду з 6 студентів. Змагання проводились за коловою системою, тобто кожна команда зустрічалась в очному поєдинку зі всіма опонентами. Кожній парі команд задавалось по 5 запитань за темами «Олімпійські ігри Стародавньої Греції» та «Олімпійська Україна». Протягом однієї хвилини відбувалось обговорення запитання, після чого команда надавала відповідь.

Команди, яка згідно з положенням про захід, могла надавати відповідь раніше вказаного часового компоненту попередньо піднявши картку.

Згідно жеребкування першими за ігрові столи сіли команди груп ЗЛ-11 та ЗЛ-12. Впевнено перемогла команда третьокурсників, 4:1. У другій грі першокурсники ЗЛ-14 з мінімальною перевагою 2:1 перемогли команду ЗЛ-13. Переможців не було виявлено 1:1 у грі між командами ЗЛ-13 та ЗЛ-11. За перемогу у грі переможцю зараховувався 1 бал.

Правильність наданих відповідей оцінювало журі у складі: заслуженого працівника фізичної культури і спорту, кандидата педагогічних наук, доцента Свіргунця Є.М., кандидата наук з фізичного виховання і спорту, доцента Солтика О.О..

За результатами надання відповідей в процесі проведення ігор, кращим знавцем олімпійського та спортивного руху напряму підготовки «Здоров’я людини» Хмельницького національного університету був визнаний Мельник Іван (група ЗЛ-12) який отримав спеціальний приз від оргкомітету книгу «Культурное наследие Древней Греции и Олимпийские Игры».

Підводячи підсумки брейн-рингу було виявлено, що дві команди ЗЛ-13 та ЗЛ-11 мають однакову кількість балів по 4. Між означеними командами була проведена додаткова гра, яку впевнено виграли четвертокурсники, які посіли третє місце.

За результатами проведення І етапу обласного історичного брейн-рингу «Олімпізм та сучасність» серед студентів ВНЗ ІІІ-IV р.а. напрямів підготовки «Здоров’я людини» до відзначення «Міжнародного дня здоров’я» призові місця розподілились наступним чином:

І місце – академічна група ЗЛ-12;

ІІ місце – академічна група ЗЛ-14;

ІІІ місце – академічна група ЗЛ-11.

Команда переможець була відзначена кубком та грамотою.

За результатами проведеного першого етапу буде сформована збірна команда університету для участі у Обласному історичному брейн-рингу «Олімпізм та сучасність» серед студентів ВНЗ ІІІ-IV р.а. напрямів підготовки «Фізичне виховання», «Здоров’я людини» до відзначення «Міжнародного дня здоров’я», де суперники будуть більш складні. Попередньо до участі в якому надали заявки команди Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «України» та Кам’янець-Подільського національного педагогічного університету імені Івана Огієнко.

Бажаємо нашим студентам якісної підготовки та гідної участі в обласному брейн-рингу.

Доцент кафедри фізичного виховання
Дутчак Ю.В.