Співробітники Хмельницького національного університету приєдналися до Всеукраїнського маршу миру «Я – Волноваха»

18 січня у м. Хмельницькому відбувся марш миру «Я – Волноваха». Тисячі хмельничан, у тому числі співробітники Хмельницького національного університету, взяли участь у всеукраїнській акції проти тероризму.

На головну площу міста люди принесли квіти, лампадки та плакати «Я – Волноваха», «Я – Україна» і тим самим висловили співчуття родинам загиблих та водночас продемонстрували свою громадянську позицію.

Хвилиною мовчання за вшанування пам’яті загиблих під час війни на Сході України розпочався мітинг. Хмельничани наголошували на необхідності надання українській армії сучасного озброєння та гарантування військовим соціальної захищеності.

За підсумками мітингу учасники зібрання ухвалили резолюції – одну до Президента та Конгресу Сполучених Штатів Америки, Ради Європи, іншу до керівництва української держави. В яких, зокрема, пропонується міжнародним євроатлантичним структурам виявити єдність та солідарність з українським народом, визнати ДНР та ЛНР терористичними організаціями, визнати Росію країною-агресором, розробити та виконати комплекс заходів для повного відновлення суверенітету України на території Донбасу та Криму.

Далі від майдану Незалежності учасники пройшли маршем Миру центральними вулицями міста до пам’ятника «Ангел скорботи», де відбулася спільна молитва.

Гайдук Наташа,
відділ міжнародних зв’язків
та зв’язків з громадськістю