Майбутні соціальні працівники та соціальні педагоги напередодні дня Святого Миколая здійснюють дитячі мрії

Професорсько-викладацький склад та студенти кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки знову гідно відстоюють назву своєї кафедри, організовуючи і приймаючи участь у різноманітних соціальних, благодійних акціях та заходах спрямованих на допомогу найбільш незахищеним верствам населення нашого міста та області.

На кафедрі соціальної роботи і соціальної педагогіки за активної участі викладачів та студентів створено волонтерську організацію та благодійний фонд “Живе серце”, а також молодіжний клуб “Успіх” для студентської молоді, що потребує соціального захисту та допомоги, які з перших днів створення здійснюють активну волонтерську діяльність.

Зокрема, студенти та викладачі кафедри приймають участь в благодійній акції “Ялинка бажань” організованій Відокремленим підрозділом благодійного фонду “ЖИВЕ СЕРЦЕ” “ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ” спільно із обласним ЦСССДМ )).

Майбутні соціальні працівники та соціальні педагоги стали волонтерами у межах даної акції та забезпечували реалізацію її основної мети – збір подарунків для дітей сиріт, дітей, які проживають у сім’ях, що потрапили у складні життєві обставини тощо міста Хмельницького та Хмельницької області.

З 6 до 18 грудня 2014р. у супермаркеті «Сільпо», що знаходиться у ТРЦ «ОАЗИС» м. Хмельницький, студенти-волонтери спеціальностей “Соціальна робота” та “Соціальна педагогіка” пропонували гостям ТРЦ виконати бажання дітей, які залишили свої звернення до Св. Миколая на Ялинці Бажань.

Проте, на цьому ми не зупинилися!

Кафедра соціальної роботи та соціальної педагогіки уже тривалий час тісно та плідно співпрацює з Хмельницьким обласним благодійним фондом «КАРІТАС». Студенти мають можливість застосовувати набуті у стінах університету теоретичні знання та навички під час проходження на базі даного закладу навчальних практик.

Щороку організації Карітасу України в різних регіонах України спільно з волонтерами проводять благодійну акцію «Святий Миколай іде до сиріт». Метою акції «Святий Миколай іде до сиріт» є приготування до дня Святого Миколая подарунків дітям-сиротам, які проживають в інтернатах та дитячих будинках, а також забезпечення їх речами першої необхідності.

Листи дітей, які проживають в інтернатах та дитячих будинках, передаються жертводавцям, які відгукнулись на заклик допомогти діткам. І за кілька днів до свята Миколая вже запаковані та підписані подарунки від цих жертводавців збираються в спеціальних пунктах прийому.

Цього року студенти та викладачі кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки із задоволенням та натхненням приєдналися до акції. У результаті кафедрою соціальної роботи та соціальної педагогіки виконано 49 дитячих бажань, про які дітки написали у своїх листах до Святого Миколая, тобто було зібрано 49 подарунків для дітей-сиріт з шкіл-інтернатів селищ міського типу Ямпіль та Антоніни Хмельницької області.

Викладацький склад та студентство кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки ХНУ щиро вітають з світлим святом Св. Миколая усіх діточок, бажають любові та тепла, хороших та добрих людей навколо!

Хай Миколай у вишиванці
Розбудить подарунком вранці,
І принесе у Вашу хату
Добробут, радості багато.
Розбудить приспані надії,
Зернятко щастя хай посіє.
Зігріє гумором, любов’ю,
І принесе усім здоров’я!!!