Майбутні соціальні працівники та соціальні педагоги волонтерять спільно з ДСНС України в Хмельницькій області

Студенти спеціальностей “Соціальна робота” та “Соціальна педагогіка” долучилися до волонтерської діяльності у ДСНС України у Хмельницькій області.

На базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області студенти пройшли спецкурс підготовки волонтерів. Викладачі Центру прочитали для них лекції та провели тренінги, під час яких висвітлили теми щодо пропаганди та методики організації інформаційно-просвітницької роботи серед населення з питань пожежної безпеки.

28 листопада 2014 р. волонтери разом з працівниками Головного управління ДСНС України і начальником сектора профілактичної роботи та розслідування пожеж Молотаєм Євгеном Миколайовичем провели профілактично-роз’яснювальну роботу в населених пунктах області з одинокими, престарілими, неблагонадійними громадянами та багатодітніми сім’ями. у с.Чорниводи Городоцького району Хмельницької області.

Студенти завітали в оселі до малозабезпечених сімей, одиноких літніх громадян та сімей, що перебувають в складних життєвих обставинах.

Волонтерська робота була спрямована на інформування малозабезпечених верств населення щодо пожежної безпеки, наслідків недбалого користування пічним опаленням та електричними обігрівачами, а у студентів набуття практичних знань та умінь надання допомоги малозабезпеченим сім’ям та поодиноким особам літнього віку.

Окрім інформаційно-розяснювальної роботи студенти-волонтери пригощали діток з багатодітних та малозабепечених сімей , а також одиноких громадян похилого віку фруктами та солодощами, придбаними за власні кошти.

Учасники профілактичного рейду розділились на дві групи та в ході подвірних обходів роздавали тематичні пам’ятки та листівки, навчали людей правилам влаштування та експлуатації пічного опалення, газових й електропобутових приладів. Під час відпрацювання житлового сектору групи відвідали чимало багатодітних сімей та одиноких, неблагонадійних і пристарілих осіб, адже ці люди найчастіше нехтують безпекою. Основне завдання рятувальників та волонтерів – організувати соціальну підтримку таким громадянам. А це можна зробити шляхом привернення уваги до проблеми з боку органів місцевого самоврядування та організації адресної інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Профілактичні розмови надзвичайників з населенням