НАУКОВО – МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «ВИКОРИСТАННЯ НОВІТНІХ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ВИКЛАДАННІ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ»

Доброю традицією кафедри іноземної мови та методики викладання є організація заходів спрямованих на виявлення нових шляхів та методів підвищення ефективності викладання іноземної мови.

Так, 25 листопада на базі кафедри практики іноземної мови та методики викладання Хмельницького національного університету спільно з представниками видавництва Hueber в Україні відбувся науково – методичний семінар «Використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій у викладанні німецької мови».

Головою оргкомітету виступила доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри практики іноземної мови та методики викладання Хмельницького національного університету Наталя Бідюк. Семінар проводився спільно з видавництвом Hueber.

Робота науково-методичного семінару проходила у наступних напрямах:

• новітні методики викладання німецької мови,

• сучасні навчально-методичні комплекси, що використовуються у процесі вивчення німецької мови,

• практичні навички застосування інноваційних технологій на заняттях з німецької мови.

Під час семінару офіційний методист видавництва Hueber в Україні Ірина Михайлова ознайомила усіх присутніх із літературою видавництва Hueber, а регіональний дистриб’ютор видавництва Hueber в Україні Лариса Бойченко презентувала сучасну автентичну навчально-методичну літературу.

Усього у роботі семінару взяли участь понад 50 викладачів та науковців провідних ВНЗ України. Усі учасники та гості заходу були надзвичайно задоволені результатами семінару та висловили щирі слова вдячності професору Наталі Бідюк за високий рівень організації заходу та постійний розвиток вітчизняної педагогічної науки. Також усі присутні виявили бажання проводити схожі заходи якомога частіше, з метою підвищення рівня викладання іноземних мов у ВНЗ.

Ольга Осійчук
відділ міжнародних зв’язків та зв’язків з громадськістю ХНУ