Участь викладачів та студентів кафедри української філології у Міжнародному проєкті Erasmus+

Міжнародний проєкт Erasmus+ дає неймовірні можливості для саморозвитку, розширення кругозору, підвищення якості викладацької майстерності, оволодіння сучасними методами педагогічної діяльності.

Протягом двох років поспіль викладачі кафедри української філології професор Інна Царалунга та доцент Інна Приймак беруть участь у програмі академічної мобільності в Університеті ім. Ф. Палацького в Оломоуці (Чеська Республіка).

Також до цієї програми залучаються й студенти-філологи. Магістрантки гуманітарно-педагогічного факультету Яніна Гуменюк (ФУМм-23-1) та Дар’я Чепель (СОУм-23-1) протягом весняного семестру навчалися в одному із найстаріших закладів вищої освіти Чеської Республіки

Протягом чотирьох місяців навчання на секції україністики студентки нашого університету вивчали такі дисципліни: «Українські реалії», «Українські фільми», «Фонетика і фонологія», «Лексикологія», «Українська драма», «Польська мова як іноземна» / «Англійська мова як іноземна», «Мовні розмовні вправи», а також брали активну участь у житті університету.

Результатом стажування є надбання неоціненного професійного й культурного досвіду, підвищення рівня знань з іноземної мови та розширення програми міжнародної співпраці.

Щиро дякуємо всім, хто долучився до організації міжнародної академічної мобільності в Оломоуцькому університеті!

Інформація кафедри української філології