Участь веслувальників університету в молодіжному чемпіонаті України

У місті Умань з 22 травня по 27 травня відбувся чемпіонат України серед юнаків і дівчат та молоді до 23 років звеслування на байдарках і каное. У складі збірної команди Хмельницької області взяли участь студенти Хмельницького національного університету, факультету здоров’я, психології, фізичної культури та спорту, студенти-магістранти групи ФКСм-23-1 Марія Євдокимова та Микола Мельник; Софія Дячок, Владислав Демчук – студенти групи СОФК-20-1; Назар Лозінський – студент групи ФКС-20-1; Артем Мельник – студент групи ФКС-21-1; Анастасія Дежицька – студентка групи СОФК-22-1; Анастасія Василенко – студентка групи ФКС-22-1 та студентка факультету міжнародних відносин групи ФПЛ-20-1 Тетяна Зозуля.

Найкраще виступила Анастасія Дежицька в каное серед жінок. Вона виборола чотири срібних нагороди в одиночці на дистанціях 500 та 1000 метрів та в каное-двійці на дистанціях 500 і 200 метрів, а також здобула «бронзу» в міксті (чоловіки, жінки) на дистанції 200 і 500 метрів. Микола Мельник виборов дві срібні медалі в байдарці-двійці на дистанції 1000 метрів та у байдарці-четвірці на олімпійській дистанції 500 метрів. У каное-четвірці серед жінок добре виступила Тетяна Зозуля та Анастасія Василенко, вони разом у каное-четвірці вибороли бронзові медалі на дистанціях 500 і 200 метрів. Крім цього, Тетяна у каное-двійці на дистанції 1000 метрів здобула ще й бронзову нагороду. У каное-четвірці Артем Мельник виборов срібну медаль на дистанції 200 метрів, а у четвірці на 500 метрів – бронзову нагороду. Бронзова медаль також і в Софії Дячок у байдарці-четвірці на дистанції 200 метрів.

На фото: Микола Мельник

На фото: Микола Мельник (другий ліворуч)

На фото: Анастасія Дежицька на дистанції

На фото: Анастасія Дежицька (ліворуч)

На фото: Анастасія Дежицька (ліворуч)

На фото: Софія Дячок (третя справа)

На фото: Марія Євдокимова перед стартом

На фото: Артем Мельник (другий справа)

На фото: Тетяна Зозуля (перша справа), Анастасія Василенко (третя)

Загалом наші студенти веслувальники на чемпіонаті України серед юніорів та молоді вибороли 7 «срібних» та 9 «бронзових» медалей.

Велика подяка Збройним Силам України та усім хто боронить нашу країну від ворога за можливість тренуватись і виступати на змаганнях.

Бажаємо нашим спортсменам міцного здоров’я, успіхів у навчанні, на водних доріжках і мирного неба!

Віктор Флерчук,
доцент кафедри теорії і методики фізичного виховання і спорту