Онлайн-воркшоп «Розробка стратегії цифровізації в закладах вищої освіти» в рамках проєкту DAAD «Bologna Hub Peer Support II»

16 травня відбулася онлайн-зустріч керівництва університету, постійно діючої комісії з цифровізації діяльності Хмельницького національного університету та експертів з питань реалізації ключових зобов’язань Болонського процесу й застосування інструментів Болонської системи у закладах вищої освіти європейського освітнього простору Робертом Вагенаром і Шерон Флінн.

Тема двогодинної дискусії стосувалася стратегії цифровізації. Під час зустрічі виступили ректор Сергій Матюх і проректор з НПР Віктор Лопатовський, які наголосили на важливості розробки та впровадженні стратегії цифровізації у Хмельницькому національному університеті. З доповіддю про стан цифровізації в університеті виступив завідувач кафедри кібербезпеки Юрій Кльоц.

Проректор з НПР Катерина Скиба доповіла про виконану університетом після першої консультативної зустрічі з експертами роботу, а також запропонувала до розгляду колег структуру цифровізації вищої освіти, основні стратегічні цілі та інструменти для провадження цифровізації ЗВО. Після презентацій учасникам зустрічі було запропоновано взяти участь у обговоренні можливих напрямків цифровізації у ХНУ. Дискутували учасники на такі теми: прогрес у розробці стратегії цифровізації, стратегічні цілі, методи вимірювання, необхідні кроки. Разом з експертами присутні розглянули виклики, ризики та стратегії їх пом’якшення.

Щиро дякуємо експертам та учасникам за їхню активність, зацікавленість і вагому участь у зустрічі. Ми віримо, що спільні зусилля приведуть до значних досягнень у цифровізації ХНУ та сприятимуть вдосконаленню освітнього процесу.

Інформація відділу міжнародних зв’язків