Відкрите заняття на підприємстві ТОВ «СЕ БОРДНЕТЦЕ-УКРАЇНА» SEBN-UA (м. Хмельницький) для студентів кафедри телекомунікацій, медійних та інтелектуальних технологій

У рамках набуття професійних навиків та компетентностей здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 172 «Електронні комунікації та радіотехніка» (гр. ЕКРм-23-1) та здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 172 «Телекомунікації та радіотехніка» (гр. ТР2-22-1) 15 травня 2024 року взяли участь у майстер-класах та відкритих заняттях, які провели співробітники ― професіонали-практики європейського лідера з виготовлення кабельно-провідникової продукції ТОВ «СЕ БОРДНЕТЦЕ-УКРАЇНА» SEBN-UA, м. Хмельницький.

Майстер-клас проводить старша інструкторка ТОВ «СЕ БОРДНЕТЦЕ-УКРАЇНА» SEBN-UA Любов КОБИЛЯНСЬКА

На підприємстві здійснюється виготовлення кабельно-провідникової продукції для автомобілів Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Lamborghini, Bentley. Підприємство є частиною концерну Sumitomo Electric Bordnetze – провідного виробника кабельної продукції, який вже понад 13 років функціонує в Україні. Зараз підприємство офіційно забезпечує роботою понад 750 людей. Працівники мають можливість отримати безкоштовне медичне страхування, комплексні обіди, безкоштовне транспортування та дієвий соціальний пакет. У ході презентації підприємства в рамках відкритої лекції, проведеного із здобувачами тестування, про основні переваги у соціальному забезпеченні персоналу здобувачам і науково-педагогічним працівникам Хмельницького національного університету доповіла старша фахівчиня з персоналу підприємства Ірина ШУЛЬЖУК. Від ХНУ захід очолювали доценти Мішан В.В. та Пивовар О.С. (куратор групи ТР2-22-1), професор Бойко Ю.М.  (куратор групи ЕКРм-23-1).

Студенти та викладачі ХНУ після змістовного інструктажу з техніки безпеки, який провів інженер з охорони праці на підприємстві Роман ВОЙТЮК, отримали допуск і відвідали низку виробничих цехів підприємства. Ознайомились та взяли участь у забезпеченні роботи технологічних ліній складання комплектів високовольтних кабелів. Набули безпосередніх навиків та фахових компетентностей з контролю та перевірки складених комплектів-модулів на пробій, перевірку опору. Змістовно і наочно з процесом виготовлення високовольтних кабелів, з технологічним процесом збирання модулів ознайомила здобувачів і викладачів старша інструкторка ТОВ «СЕ БОРДНЕТЦЕ-УКРАЇНА» SEBN-UA Любов КОБИЛЯНСЬКА

Ознайомлення з технологією виготовлення високовольтних кабелів

Цікавим і змістовним був майстер-клас, який провів керівник групи контролю та вимірювальної техніки Вадим ВІННЧУК, який закінчив у 2018 році Хмельницький національний університет та отримав диплом магістра за спеціальністю «Телекомунікації та радіотехніка» з відзнакою.

Керівник групи контрольно-вимірювальної техніки Вадим ВІННИЧУК демонструє присутнім принципи та методику електричного контролю якості готових високовольтних модулів

Присутні на майстер-класі ознайомились з контрольно-вимірювальним обладнанням, стендами з автоматизованого комп’ютерного контролю якості складання високовольтних модулів і електрокомплектів, перевірки монтажних та зварювальних контактів, якості монтажу загальної схеми електрокомплекту для конкретних марок автомобілів провідних європейських виробників.

Як завершальний етап в низці майстер-класів для здобувачів ХНУ стала відкрита лекція, яку провів старший інженер підвідділу планування ТОВ «СЕ БОРДНЕТЦЕ-УКРАЇНА» SEBN-UA Ярослав ХЛОПАСЬ.

Майстер-клас проводить старший інженер підвідділу планування ТОВ «СЕ БОРДНЕТЦЕ-УКРАЇНА» SEBN-UA, м. Хмельницький Ярослав ХЛОПАСЬ

Він розповів важливу і актуальну для здобувачів інформацію щодо стратегії діяльності підприємства, специфіки реалізації проєктів на підприємстві, особливості адаптації молодих спеціалістів, організації робочого місця, про підходи до опанування фаховою виробничою документацією та інструкціями, напрямки підвищення кваліфікації, а також перспективи професійного зростання.

Кафедра телекомунікацій, медійних та інтелектуальних технологій Хмельницького національного університету дякує стейкхолдерам-роботодавцям ТОВ «СЕ БОРДНЕТЦЕ-УКРАЇНА» SEBN-UA, м. Хмельницький, за проведені змістовні і фахові майстер-класи та відкриті лекції, які дозволять майбутнім фахівцям галузі «Електроніка, автоматизація та електронні комунікації» набути практичні-фахові компетентності та неодмінно, в найближчому майбутньому, отримати перше робоче місце на успішному підприємстві європейського рівня в Україні.

Юлій БОЙКО,

професор кафедри телекомунікацій,

медійних та інтелектуальних технологій