Курси домедичної підготовки проходять у ХНУ

У теперішній непростий для нашої держави час важливою складовою безпеки людей є навчання навичкам надання першої допомоги. Тому із початку повномасштабного вторгнення у Хмельницькому національному університеті неодноразово за сприяння відділу навчально-виховної роботи (завідувач Інна Горячок) було організовано курси першої домедичної допомоги.

Перша домедична допомога постраждалим є не лише передумовою успішного подальшого лікування, але часто і порятунком людського життя. Трапляються ситуації, коли прості дії, що виконані вчасно та правильно, рятують життя. Саме тому важливо, щоб кожна людина вміла правильно та швидко надати першу невідкладну (домедичну) допомогу тим, хто її потребує.

Наразі у Хмельницькому національному університеті проходять курси для двох груп слухачів: студентів та співробітників бухгалтерії. Заняття проводить доктор наук із фізичного виховання і спорту, професор кафедри фізичної терапії, ерготерапії, лікар ФРМ Микола Майструк, фахівець, який має великий досвід у такій підготовці, володіє методиками надання теоретичних знань і практичних навичок.

Під час проведення курсів застосовуємо сучасні манекени та різне навчальне обладнання, зокрема муляжі, бинти, джгути, рукавички та інші предмети медичного застосування.

Досвід і навички, отримані під час таких курсів, важко переоцінити в наш час! Долучайтеся та підвищуйте рівень вашої підготовки!

Відділ навчально-виховної роботи