NewsStand в СOIL-проєкті з UCLL (Бельгія).Houria Bouteldja: чи в минулому колоніальна економіка?

7 березня 2024 року стартував наймасштабніший COIL-проєкт за участі ХНУ та Університету прикладних наук UCLL (Бельгія), до якого долучились понад 180 студентів з України та Бельгії.

Студенти уже пройшли першу частину курсу під промовистою назвою «Moving Minds: International Business», «зламали лід» першого знайомства, пройшли соціалізацію та презентували себе, освоїли матеріал за темами «Theoretical framework: Hofstede & Trompenaars» та «Intercultural Conflict Resolution» (лектор Fleur Deboutte), «Cultural Programming in International Business» та «Uncovering Threats in International Business. Culture shock» (лектор Ілона Думанська) на основі лекцій, квізів, кейсів та перейшли до етапу «News Stand». А отже, розглядаємо книги як їжу для розуму.

У центрі уваги видання французької письменниці алжирського походження Гурії Бультеджи (Houria Bouteldja) під назвою «Білі, євреї і ми. До політики революційної любові» (Whites, Jews, and Us. Toward a Politics of Revolutionary Love), яка непрямим способом задає питання: «Чи в минулому колоніальна політика та економіка?».

Роздуми щодо філософських питань і полеміка відбувались на платформі Discord (Чт, 18.04.2024) та Zoom (Пт, 19.04.2024).

Обговорення уривків книги у вільній атмосфері від критики та поваги до думки кожного забезпечило всебічний огляд видання та сформувало у студентів розуміння толерантності в суспільстві, протидії ксенофобії, освоєння принципів smart-побудови мультинаціональних команд в міжнародному бізнес-середовищі у вимірі стосунків довіри один до одного та відпрацювання моделей крос-культурного менеджменту.

СOIL-проєкт «Moving Minds» крокує далі…, а далі найцікавіше – Teamwork з розробки гіда-експата та освоєння нових компетентностей у сфері інтернаціоналізації.

За інформацією кафедри міжнародних економічних відносин