Студенти ХНУ переглянули фільм «20 днів у Маріуполі»

20 березня здобувачі освіти Хмельницького національного університету разом із кураторами за сприяння відділу виховної роботи (завідувач – Інна Горячок) мали можливість у кінотеатрі «Вудмол» переглянути фільм «20 днів у Маріуполі».

«20 днів у Маріуполі» — документальний фільм про російську облогу Маріуполя у лютому-березні 2022 року під час повномасштабного вторгнення РФ до України. Початок повномасштабного вторгнення відеожурналіст Associated Press Мстислав Чернов разом зі своїми колегами Василиною Степаненко та фотографом Євгеном Малолєткою зустріли у Маріуполі. Попри усі розмови та чутки, до такого розвитку подій люди не були готові. Шок від жорстокості, з якою росіяни руйнували не лише будинки, а й долі безлічі маріупольців, журналісти пережили разом з усіма. На 21-й день після початку вторгнення їм вдалося виїхати через гуманітарний коридор. Відтоді у Маріуполі немає жодного журналіста.

Здобувши «Оскар» у 2024 році в категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм»,  «20 днів у Маріуполі» став першим фільмом-переможцем від України.

«Після перегляду фільму відчувала сумнів, тягар важкої правди і велику повагу до тих, хто знаходиться в центрі конфлікту. Враження від фільму — це суміш емоцій від обурення та злості. Власне у мене перегляд фільму залишив почуття безпорадності та розчарування у людстві, спостерігаючи за стражданням мирного населення та безжальністю військових дій, які відбуваються. Складний фільм, але перегляд дуже є корисним для переосмислення. Для наших студентів-психологів це можливість розширити свої знання та розуміння реальних життєвих ситуацій та проблем, з якими майбутні психологи можуть зіткнутися в своїй практиці. Дякую за можливість перегляду», — поділилася враженнями куратор студентів-психологів Олена Петяк.

На численні побажання 27 березня о 16.10 год у кінотеатрі «Вудмол» відбудеться ще один сеанс для студентів Хмельницького національного університету!

Відділ навчально-виховної роботи