Студенти ХНУ вшанували пам’ять жертв Голодоморів

Щорічно в четверту суботу листопада згадуємо жертв Голодоморів. Цього року дата припадає на 25 листопада. У цей день вшановуємо пам’ять усіх, хто загинув від штучного голоду, створеного радянською владою. Із глибоким сумом згадуємо жертв жахливих трагедій ХХ століття – голодоморів 1921, 1932–1933, 1946 років. Цього дня відбуваються жалобні заходи.

25 листопада о 16.00 біля пам’ятника жертвам голодомору «Ангел скорботи» у нашому місті відбулася панахида за жертвами голодоморів, яку провели священнослужителі. Присутні поставили запалені свічки та лампадки до підніжжя пам’ятника на вічну пам’ять і упокій невинно убієнних і заморених голодом українців. Учасники меморіального заходу схилили голови у загальнонаціональній хвилині мовчання. Студенти Хмельницького національного університету також брали участь і вшанували пам’ять жертв Голодоморів.

Цього дня важливо запалити свічку у власному вікні, як символ пам’яті народу про загиблих від штучного голоду та у такий спосіб згадати усіх, хто загинув внаслідок штучно створеного голоду.

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

Відділ навчально-виховної роботи

Студентська рада