Навчаємося у ХНУ надавати першу допомогу

Навички першої допомоги – критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні це без перебільшень може врятувати життя.

Перша допомога – це комплекс заходів, спрямованих на збереження життя та здоров’я постраждалих до моменту надання кваліфікованої медичної допомоги. За словами фахівців, якщо в людини зупинилося серце, домедична допомога, яку надають до приїзду швидкої, у середньому в пʼять разів підвищує шанси людини вижити. До того ж діяти треба відразу.

На курсах першої домедичної допомоги, які розпочали свою роботу у Хмельницькому національному університеті,  ви дізнаєтеся, як зупиняти кровотечу з використанням тампонади та джгутів, як діяти при опіках тіла, переохолодженні, зупинці серця тощо. Курс охоплює найважливіші техніки та знання, які презентує доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор кафедри фізичної терапії, ерготерапії, лікар ФРМ Микола Майструк.

Якщо ви ще не пройшли курс із домедичної допомоги, радимо це зробити. Адже ці навички як ніколи можуть знадобитися під час війни. Немає навичок, з якими можна зачекати. Є навички, які будуть використані з меншою ймовірністю.

Триває додатковий запис на курси.

 Детальна інформація за тел. 097 515 8887.

Відділ навчально-виховної роботи