1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Щорічно 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятого у 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.  Міжнародне гасло ООН цього року:  «Ліквідувати нерівності. Покінчити зі СНІДом. Припинити пандемії». Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя несе ця глобальна проблема.

Цей день з’явився в календарі трохи більше, ніж чверть століття тому – в 1988 році. Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-СНІД.

Символом цього дня є  Червона стрічка. Її вигадав художник Франк Мур. У 1991 році цей символ був використаний вперше. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

Студенти Хмельницького національного університету взяли участь в інформаційному флешмобі щодо протидії захворюваності на СНІД.
Студентська рада розмістила у своїх соціальних мережах інформацію задля обізнаності молодих людей про цю хворобу.

Відділ навчально-виховної роботи