Хмельницький апеляційний суд і Хмельницький національний університет підписали Меморандум про співпрацю

Налагодження прямих зв’язків між судом та студентською молоддю, здійснення просвітницької роботи, спрямованої на підвищення правосвідомості студентів та формування правової культури майбутнього покоління – така мета Меморандуму про співпрацю, який підписали голова Хмельницького апеляційного суду Сергій Болотін та ректор Хмельницького національного університету Микола Скиба.

Підписанти домовилися про консолідацію своїх зусиль для проведення просвітницьких, навчальних, інформаційних заходів на правову тематику: відкриті лекції, круглі столи, ознайомчі екскурсії в суді, відвідування судових засідань тощо, а також про методичну і практичну взаємодію задля налагодження ефективної прямої комунікації.

Також сторони узгодили конкретні форми співробітництва, визначені у плані спільних заходів на 2021 рік. Серед них – етична дискусія студентів із суддями про стандарти професії, модельні судові засідання, відкрита лекція про судовий захист прав людини, правовий брейн-ринг, неформальний захід «Кава із суддями».

Очільник ХАС Сергій Болотін зауважив, що підписання Меморандуму про співпрацю з найбільшим вищим навчальним закладом Хмельниччини, який готує фахівців за 55 спеціальностями і є визнаним науковим центром, дасть змогу систематизувати і поглибити співробітництво, зокрема, задля забезпечення високого рівня правосвідомості молоді й формування у них розуміння сутності правосуддя та ролі суду.

Джерело: пресслужба Хмельницького апеляційного суду