Відкриття фотовиставки Олександра Соленцова «Неочікуване Поділля»

Днями відзначив своє 65-річчя Заслужений діяч мистецтв України, художник Міжнародної федерації фотомистецтва (AFIAP), член Національної спілки фотохудожників України, лаборант кафедри дизайну Хмельницького національного університету Олександр Соленцов.

З нагоди 65-річного ювілею Олександра Соленцова у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва 8 листопада відбулось відкриття виставки фотографій під назвою «Неочікуване поділля» за підтримки ТОВ «Тін Імпекс». Експозиція включає більше 60 робіт, які передають небачену, неочікувану та непізнану природню красу. Кожна світлина вражає неповторною грою світла та фарб. Фото пейзажів є дійсним зразком возвеличення яскравих моментів прекрасного світу мальовничої природи Подільського краю.

Зі святом ювіляра привітали заступник Хмельницького міського голови Галина Мельник, перший проректор, проректор з науково-педагогічної та наукової роботи ХНУ Михайло Войнаренко та завідувач відділу навчально-виховної роботи ХНУ Людмила Байдич, мистецтвознавець, член Національної спілки фотохудожників України і близький друг Людмила Рожко-Павленко, генеральний директор ТОВ «Тін Імпекс» Аліна Скомарохова, представники музею-студії фотомистецтва, а також рідні, друзі та численні шанувальники творчості видатного фотохудожника Подільського краю.

На відкритті виставки Олександр Соленцов був нагороджений почесною грамотою Хмельницької міської ради за вагомий особистий внесок у формування національно-патріотичних якостей молодого покоління, розвиток сучасного національного фотомистецтва, популяризації фотографічних знань серед молоді та з нагоди відкриття виставки фотографій у місті Хмельницькому.

Присутнім було продемонстровано кінострічку про те, як проходила зйомка цієї фотовиставки, як відбувалось вичікування найцікавішого кадру, щоб передати просту і щиру красу нашого краю.

Олександр Олексійович є володарем Золотої та Срібної медалей Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP), чотирьох Почесних стрічок FІАР, медалі Гауді, Бронзової медалі Бельгійського фотографічного товариства, медалі салону «FOTOARM», Почесного диплому Австрійського суперкола, призом AGFA, призом KODAK. Має нагороди за перші місця на виставці «Україна, моя Україна», виставці на пленері в м. Арциз за кращу авторську добірку, за перше місце на міжнародному конкурсі моди «Адміралтейська голка» у номінації «Фотографія моди». Його світлини експонувалися в Польщі, Німеччині, Люксембурзі, Іспанії, Румунії, Великій Британії, Бельгії, Австрії, Пакистані, Португалії, Аргентині, Гонконзі, Ірані, Югославії, Хорватії, Франції, Данії.

Триватиме фотовиставка «Неочікуване Поділля» до кінця листопада.

Адміністрація, професорсько-викладацький склад та співробітники Хмельницького національного університету щиро вітають Олександра Соленцова зі святом, бажають міцного здоров’я, благополуччя та натхнення на нові творчі здобутки!