Лекція професіоналів – практиків ТОВ «ШВЕЙМАШ» та ТОВ «СПАРК-ШВЕЙНЕ ОБЛАДНАННЯ» для здобувачів вищої освіти рівнів бакалавра, магістра, доктора філософії

В рамках відкриття на кафедрі машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем ХНУ спеціалізованого навчально-наукового центру швейного устаткування Bruce (Китай) професіоналами – практиками приватних фірм ТОВ «Швеймаш» Іскрицьким С.О. та ТОВ «Спарк-швейне обладнання» Красієм М.М. у вересні 2018 р. була проведена лекція для здобувачів вищої освіти освітньо-наукової програми «Галузеве машинобудування» та освітньо-професійної програми «Машини і апарати легкої промисловості».

Тема лекції «Особливості інноваційного промислового швейного обладнання торгової марки Bruce».

На сьогоднішній день бренд спеціалізованого швейного обладнання «Bruce» запустив лінію інноваційної продукції для швейного бізнесу, яка в Китаї стала номером один за обсягом виготовлення та якістю обладнання. Новий бренд промислового обладнання встиг завоювати успіх і визнання швейних підприємств різних країн світу. Ця торгова марка належить компанії Jack Sewing Machine Co Ltd , яка знаходиться на ринку промислової швейної техніки з 1995 року. У 2003 році компанія почала працювати на найбільшому заводі Китаю в місті Тайчжоу, а з 2010 року перетворилась у холдинг, що став лідером поставок обладнання для світового швейного бізнесу. На виробництві обладнання «Bruce» зайняті понад три тисячі досвідчених робітників, інженерів та науково-технічних працівників, які безпосередньо працюють на автоматичних лініях з виготовлення обладнання, здійснюють налагодження процесів виробництва та наполегливо працюють над вдосконаленням існуючого та створенням інноваційного швейного обладнання компанії.

На сьогодні компанія Jack Sewing Machine Co Ltd безперервно розвиває виробництво, нарощує обсяги і з кожним разом поліпшує якість новоствореного обладнання.

Під час лекції доповідачами Іскрицьким С.О. та Красієм М.М. були якісно представлені зразки новітного швейного устаткування «Bruce», що розміщене в новоствореному центрі кафедри. Досвідчені фахівці швейної галузі детально проаналізували перед слухачами їх коструктивні особливості та переваги.

Зокрема, промислові одноголкові швейні машини BRC-R5 та BRC-RА4Q відрізняються від аналогів тим, що мають вбудований серводвигун та позиціонер голки човникового стібка для легких та середніх матеріалів.

У порівняні зі звичайним типом ці енергозберігаючі машини можуть заощадити до 71% електроенергії або близько 440 кВт год на рік. Двигун прямого приводу вмонтовано в головку машини. Вбудований позиціонер голки дозволяє запрограмувати її положення при зупинці в матеріалі чи над матеріалом. Для зручності роботи машина обладнана кнопкою доведення стібка, одне натискання – один стібок. Вона обладнана запобіжними датчиками, а саме датчиком перевертання головки машини та захисту від перенавантаження.

Особливістю високошвидкісного повністю автоматизованого чотирьохниткового оверлока BRC-B5 є те, що конструкція головного валу виконана без перехідних муфт, що дозволяє запобігти втратам потужності і набирати максимальну швидкість за малий проміжок часу. Для підвищення зносостійкості голковід покритий спеціальним напиленням. На платформі машини встановлені світлові датчики вловлювання краю матеріалу, які дозволяють виконувати обрізку нитки в автоматичному режимі. Запобіжний датчик не дозволяє запустити машину при піднятій лапці.

Промислова плоскошовна машина BRC-562DI з плоскою платформою та комплектацією 3 в 1 виготовлена з урахуванням останніх тенденцій швейного машинобудування з використанням технології прямого приводу, захисту від протікання масла, а також мінімізації витрат на поточне обслуговування. Дана машина незамінна при пошитті всього спектра трикотажних виробів, дитячого та спортивного одягу.

Промислова двохголкова швейна машина ланцюжкового стібка BRC-8560WD використовується для виконання швів швейних виробів, які в процесі експлуатації піддаються деформації розтягу.

Закріпкова швейна машина BRC-T1906BS-D з електронним керуванням має робоче полем 40х60 мм та обладнана підйомником притискної лапки і подвійною педаллю для зручного вирішення проблеми пропускання стібків, розміщення тканини тощо. Застосовується для виконання будь-яких видів закріпок, закріпок за контуром та настрочування деталей виробів, шиття армованими нитками, декоративного шиття, шиття на нетканих матеріалах (мішках), для пошиву сумок, пришивання липучок. Повноцінна цифрова операційна система та можливість завантаження рисунків із зовнішніх носіїв забезпечують високу якість, продуктивність операцій, зручність роботи. У пам’яті напівавтомата BRC-T1906BS-D знаходиться 100 типів стандартних закріпок, а також передбачена можливість програмування інших типів закріпки.

Проведена лекція була змістовною, цікавою, насиченою корисною інформацією про новинки в галузі швейного машинобудування.

У підсумку проведеної лекції для здобувачів вищої освіти рівнів бакалавра, магістра, доктора філософії професіоналами-практиками Красієм М.М. та Іскрицьким С.О. були окреслені актуальні науково-прикладні проблеми у галузевому машинобудуванні, зокрема при проектуванні, виготовленні, модернізації та експлуатації швейних машин легкої промисловості.

На фініші лекції доповідачі відповіли на запитання здобувачів вищої освіти.

Світлана Лісевич, заступник
завідувача кафедри МАЕЕС

05.10.2018