Новий етап співпраці

28 вересня відбулася непересічна подія – Вчена рада Хмельницького національного університету рекомендувала посібник «Розробка додатків для продуктів Autodesk» М.С. Свірневського, як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів.

Даний навчальний посібник є результатом ефективної співпраці «Спі-льної лабораторії інформаційних технологій в галузі CAD/CAM/CAE – сис-тем» між Хмельницьким національним університетом та компанією AMC Bridge в напрямку навчально-методичного співробітництва для підготовки висококваліфікованих фахівців в галузі інформаційних технологій.

В навчальному посібнику втілено неоцінений досвід практичної роботи провідних фахівців AMC Bridge, однієї з провідних фірм, яка займається проектуванням і розробкою програмного CAD/CAE/CAM/BIM/PDM/PLM – систем та досвіду викладацької роботи кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій при підготовці фахівців з розробки програмного забезпечення в галузі САПР.

Гармонійне поєднання в редакційній раді при створенні навчального посібника фахівців AMC Bridge з досвідом практичної розробки програмного забезпечення для CAD/CAE/CAM/BIM/PDM/PLM – систем Фоміна С.М. та Михайловського Ю.Б., та викладачів з провідних вищих навчальних закладів, які займаються підготовкою фахівців з САПР Пасічника В.А, (Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського), Шендрик В.В. (Сумський державний університет) дозволило створити посібник, який може бути корисним не тільки при підготовці фахівців з розробки програмного забезпечення, але і студентам інших спеціальностей, які поглиблено вивчають системи автоматизованого проектування, як користувачі, а також для аспірантів, наукова тематика, яких пов’язана з вивченням та вдосконаленням САПР для різних предметних областей.

Слід відзначити, що ініціатором створення навчального посібника та взяла на себе фінансові витрати на друк, компанія AMC Bridge. AMC Bridge вже більше 15 років надає послуги з розробки програмного забезпечення для систем автоматизованого проектування, конструювання та виробництва, співпрацюючи з такими відомими компаніями як Microsoft, Siemens й Autodesk. Головний офіс компанії знаходиться у США, в Україні функціонують центри розробки у Дніпрі, Хмельницькому, Сумах та Чернівцях. AMC Bridge входить до ТОП-100 IT-компаній США, що найбільш стрімко розвиваються та двічі поспіль входила до рейтингу Inc. 5000 – переліку найбільш динамічно зростаючих приватних компаній США за версією журналу Inc.

Спільна розробка навчально-методичного забезпечення викладачів та фахівців-практиків з провідних ІТ-компаній це новий етап та вищий рівень ефективної співпраці університету та працедавців.