Презентація посібника для керівників ОСС ВНЗ України

27-30 вересня в стінах Хмельницького національного університету відбувся Всеукраїнський тренінговий семінар «Новий рівень зрілості студентського самоврядування: досвід та перспективи розвитку». Організаторами семінару виступила Студентська рада Хмельницького національного університету та Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Національний студентський союз».

У роботі тренінгового семінару взяло участь 56 студентських активістів із 14-и областей України, які приїхали на презентацію посібника для лідерів та активістів студентського самоврядування вищих навчальних закладів країни, у якому представлено успішний досвід та практичні поради кращих студентів зі всієї України.

Протягом чотирьох днів учасники мали ряд пізнавальних тренінгів та плідних дискусій. Крім того, Студентська підготувала для гостей і цікаву розважальну програму. На відмінну від попередніх подібних заходів відкриття було більш неформального характеру – панувала дружня атмосфера, під час якої кожен представив свій вищий навчальний заклад. А під час екскурсії університетом учасники мали змогу більше познайомитися один із одним та домівкою студентів Хмельницького національного університету.

Вже в перший день голова правління ГО «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» – Степан Кушнір поділився досвідом та усіма секретами фандрайзингу. А ось голова ГО «Молодь за Краще Майбутнє» – Владислав Гребенюк, розповів учасникам про проектну діяльність.

А ось другий день був сповнений офіційності, адже саме тоді було презентовано довгоочікуваний посібник для лідерів органів студентського самоврядування. На урочисту презентацію посібника завітали і поважні гості університету, міста та області, а саме: Михайло Петрович Войнаренко – перший проректор Хмельницького національного університету, Володимир Ілліч Клімов – начальник Управління молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації, Ольга Володимирівна Поліщук – спеціаліст Департаменту освіти та науки Хмельницької ОДА та Олена Броніславівна Соболева – спеціаліст Управління молоді та спорту Хмельницької міської ради. Під час презентації усі присутні мали змогу в електронному вигляді ознайомитись із структурою та змістом посібника, а також почути усю історії створення цих напрацювань від зародження ідеї до моменту її втілення безпосередньо із вуст колективу співавторів.

У другій половині цього ж дня учасники мали ряд навчальних тренінгів, зокрема від голови Хмельницького осередку громадського руху «ЧЕСНО» – Олега Черненка, який навчив правил взаємодії з владою. А завершенням дня став похід на прем’єру фільму «Кінгсман: Золоте кільце» до кінотеатру «Мультиплекс».

Третій день став основним у процесі знайомства з містом. Родзинкою прогулянки став похід до Міської ради, де наусіх чекав мер міста – Олександр Сергійович Симчишин. Міський голова не лише розповів про специфіку роботи ради, а й презентував маленькі подаруночки. А далі на наших учасників чекали неймовірні емоції від відомого лектора – Сергія Аніськова. А от Василь Міракін – змотивував до вікриття власного startup. Четвертого дня, у ході урочистого закриття, учасники отримали перші примірники такого очікуваного посібника та свої сертифікати. Загалом протягом цього терміну відбулося понад 10 тренінгів від представників провідних спеціалістів у своїй галузі, які не лише поділились досвідом, а й вмотивували на нові звершення.

В підсумку ж, дякуємо усім, хто допомагав, підтримував та спряв у ході проведення тренінгового семінару та процесі втілення посібника для керівників органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів України!

ФОТОЗВІТ

Студентська рада
Хмельницького національного університету