МОЛОДЬ ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ

«Молодь за здоровий спосіб життя» – під таким гаслом пройшла зустріч лікарів новоствореного медичного центру «Приват» зі студентами нашого університету.

У своїх бесідах лікарі піднімали особливо важливі для молоді питання: безпечна поведінка, хвороби, що передаються статевим шляхом, сучасні методи контрацепції та ВІЛ/СНіД. І хоча аудиторія була більш чоловіча, інтерес до згаданих проблем не зменшився.

Перед початком зустрічі серед присутніх було проведено анонімне опитування щодо обізнаності про ВІЛ/СНІД, яке викликало навіть посмішки у хлопців – адже живемо ми у вік інформаційних технологій. Та за результатами опитування виявилось, що 36% опитаних вважають, що їх рівень знань з проблематики ВІЛ/СНІД є недостатнім, 12% – стверджують, що така хвороба виліковна, 21% – вважають, що можливе зараження від укусу комах і навіть 4% без сумніву дають відповідь, що є безпечним користування спільними голками для тату та пірсінгу.

Тому завжди стараймося пропагувати здоровий спосіб життя серед молоді та пам’ятаймо, що інформація щодо безпечної поведінки ніколи не стане зайвою!

Відділ навчально-виховної роботи