Виробнича практика – якісна складова навчального процесу

Як відомо, виробнича практика виконує важливі функції в професійній підготовці студента: поглиблення і розширення теоретичних знань, застосування їх у виробничих ситуаціях, розвиток пізнавального, творчого потенціалу, практичного мислення майбутнього фахівця. Особливо це актуально для інженерних спеціальностей, зокрема «Технології легкої промисловості».

Під час виробничої практики студенти групи ТЛП-13-2 застосували отримані при вивченні спеціальних дисциплін знання та вміння, практично освоїли принципи розробки моделей взуття та технологічний процес його виготовлення у реальних умовах виробництва. У процесі проходження практики студенти отримали можливість створення нормативно-технічної документації на розроблене та виготовлене своїми руками взуття. Це, звичайно, створює передумови забезпечення високої якості взуття на етапі його розробки та впровадження у виробництво.

Отже, виробнича практика для студентів спеціальності «Технології легкої промисловості» позитивно впливає на освоєння професійних компетенцій, а також, що є найвагоміше, на успішність соціальної адаптації до професії.

Інформація кафедри технології
та конструювання виробів із шкіри