СТУДЕНТИ-БІЛЬЯРДИСТИ ХНУ – ОДНІ З КРАЩИХ НА ХІІІ ЛІТНІЙ УНІВЕРСІАДІ УКРАЇНИ

З 7 по 9 квітня в м. Києві на базі Національного університету фізичного виховання і спорту пройшли фінальні змагання з більярдного спорту. Примітним є те, що більярдний спорт вперше було включено до програми літньої універсіади України і наші студенти стали учасниками цих престижних змагань. Змагання з більярдного спорту проводились з Пулу, дисципліна «Дев’ятка».

На відкритті змагань були присутні представники Міністерства освіти України, суддя міжнародної категорії Ковтун Ігор Васильович, ректор Національного авіаційного університету, а також представники Федерації спортивного більярду Україні (ФСБУ).

На перший більярдний турнір Універсіади було заявлено 6 команд ВНЗ з 5 областей, серед яких також була команда Хмельницького національного університету. До складу команди з більярдного спорту увійшли шість студентів:

КордонецьОлександр – студент гр.КІ2-12-1, ФПКТС

Поплавський Сергій – студент гр. КІ-14-2, ФПКТС

Вовк Тарас – студент гр. ІМ-14-1, ФІМ

Новицька Катерина – студентка гр. ДЗН-13-1, ФТД

Приймак Юлія – студентка гр. ВВм-12-1, ФТД

Яцюк Богдана – студентка гр. ХІМ-15-1, ФТД

Турнірна сітка була зовсім непростою для студентів ХНУ, оскільки в ній брали участь імениті та титуловані спортсмени – 8 кандидатів в майстри спорту, 2 майстра спорту та 2 майстра спорту міжнародного класу. Особливо слід відмітити таких важких суперників як Половінчук Катерину – срібну призерку Чемпіонату Європи та Пацюру Віталія – чемпіона Європи з пулу.

Атмосфера на турнірі була одночасно напруженою та дружньою: з однієї сторони, відчувався дух змагань та спортивна злість, а з іншої сторони – теплі дружні відносини, спілкування з більярдистами та навіть декілька порад від майстрів спорту.

Незважаючи на високу кваліфікацію суперників, наші студенти гідно представили наш навчальний заклад – кожен приніс залікові очки. Поплавський Сергій та Кордонець Олександр розділили 9-12 місця і здобули по 16 очок, Вовк Тарас посів 17 місце і приніс нашому університету 8 очок. Більш успішними стали виступи наших дівчат:Новицька Катерина здобула 21 очко, посівши 7 місце; Приймак Юлія піднялась на 5 місце – 25 очок і героїнею турніру стала Яцюк Богдана, яка подолала на своєму шляху до медалі одного кандидата і одного майстра спорту. Цим виступом Богдана доклала до нашої скарбнички 30 очок. Загалом студенти принесли університету 116 очок і зайняли друге загальнокомандне місце.

Окремо хочемо відзначити вагому роботу з підготовки до цих змагань і успішному виступу викладача кафедри охорони праці та безпеки життєдіяльності, кандидата технічних наук Соколан Юлію Сергіївну. За її активною участю команда Хмельницького національного університету є постійним учасником міських та обласних змагань з більярдного спорту, а сама викладач більше 11 років бере участь в якості спортсмена. Перший дебют наставником команди на таких престижних змаганнях виявився напрочуд успішним. Сподіваємось, що і надалі більярдний спорт у нашому університеті буде в числі кращих видів спорту.

Мозолюк О.В.,
старший викладач кафедри фізичного виховання,
голова спортивного клубу університету