ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук

Відповідно до наказу МОН України № 1266 від 20.10.2016 року, на базі Сумського державного університету був проведений Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук на кращу роботу серед студентів навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації з групи спеціальностей «Інформатика і кібернетика» з розподілом на такі секції:

1. Секція «Математичне моделювання», яка включає питання: математичне моделювання та обчислювальні методи, математичне забезпечення обчислювальних машин і систем, системний аналіз і теорія оптимальних рішень.

2. Секція «Інформатика», яка включає питання: інформаційно-комунікаційні технології, прикладна та соціальна інформатика, інформаційне та програмне забезпечення обчислювальних машин і систем.

3. Секція «Інтелектуальні інформаційні технології», яка включає питання: оброблення та розпізнавання зображень, лінгвістичні інформаційні технології, знанняорієнтовані інформаційні технології, інформаційні нейромережні технології, обчислювальний інтелект.

4. Секція «Теоретична кібернетика», яка включає питання: інтелектуальні системи підтримки прийняття рішень, системи та засоби штучного інтелекту, комп’ютеризовані системи керування та робототехніка, машинний зір, теорія розпізнавання образів.

5. Секція «Прикладна кібернетика», яка включає питання: технічна кібернетика, нейрокомп’ютинг, медична та біологічна кібернетика, соціальна та економічна кібернетика, гуманітарна кібернетика.

Для участі у Конкурсі в секції «Прикладна кібернетика» була представлена робота студентки 4 курсу факультету економіки та управління, спеціальність «Економічна кібернетика», Зелінської Ірини на тему «Моделювання і методи прогнозування шлюбного стану населення».

Серед 117 наукових робіт, що брали участь у конкурсі цього року, було відібрано лише 40, які пройшли у ІІ тур.

Роботу Ірини заочним тестуванням назвали претендентом на перемогу. І вже 23 березня під час підсумкової конференції в режимі он-лайн захисту Ірина Зелінська успішно доповіла результати своїх досліджень.

Після захисту всіх претендентів на перемогу незалежна комісія оголосила результати – наша студентка отримала диплом ІІІ ступеня.

Науковий керівник – Овчиннікова О.Р., к.е.н., доцент каф. АСМЕ.

Вітаємо з перемогою!