Студент спеціальності «Здоров’я людини» здобув першу медаль ХІІІ літньої універсіади України з ушу

17 березня 2017 року у м. Бровари Київської області розпочалась ХІІІ літня універсіада України. Вперше до програми цих престижних змагань було включено ушу, а це означає, що молодь цікавиться даним видом бойових мистецтв та спорту. Змагання проходили у розділі саньшоу-контактні у двох вагових категоріях серед жінок і у чотирьох серед чоловіків.

Варто відзначити, що два студенти Хмельницького національного університету гідно представили наш заклад на цих змаганнях.

Юрій Вдович, студент спеціальності «Зварювання», у ваговій категорії до 80 кг у напруженій боротьбі виборов шосте місце. Найбільш успішно виступив Богдан Шкапоїд, студент спеціальності «Здоров’я людини», який у ваговій категорії до 70 кг здобув друге місце і став срібним призером з ушу.

Гарним виступом наших студентів-спортсменів завдячуємо тренеру-викладачу Сергію Тулюку, який в минулому закінчив спеціальність «Здоров’я людини», а сьогодні успішно розвиває цей відносно молодий для нашої області вид спорту.

Вдалий початок універсіади приніс нашому університету 56 залікових очок. Хмельницький національний університет заявлено ще у кількох видах спорту: вільна боротьба, веслування на байдарках і каное, футбол (чоловіки), футбол (жінки), важка атлетика, волейбол (жінки), волейбол (чоловіки), теніс настільний, самбо та дзюдо. Хочемо побажати і іншим студентам-спортсменам подальших спортивних досягнень.

Солтик О.О.,
завідувач кафедри фізичного виховання