Майстер-клас з «ПЕЧВОРКУ»

10 березня 2017 року кафедра теорії та методики трудового і професійного навчання у рамках профорієнтаційної роботи спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» проводила майстер-клас з «печворку» для учнів Хмельницької дитячої школи мистецтв класу «Моделювання та конструювання одягу». Організатором майстер-класу була к. пед. наук, доцент кафедри ТМ ТПН Корницька Лариса Анатоліївна.

Учні виконували завдання з традиційного «печворку» – без зовнішніх швів під назвою «Троянда». Вони довго чекали на цей майстер-клас після дня Відкритих дверей кафедри ТМ ТПН, що проходив у листопаді 2016 року. Діти знайомі зі швейним обладнанням, технікою безпеки, тож їм було не складно технічно виконувати це завдання. Творчість проявлялася у підборі фактури і кольорів тканин для створення композиції. Під час виконання виробу у кожного учня вийшла індивідуальна, не схожа на іншу, робота згідно власного художнього смаку та кольорового сприйняття. Дівчатка працювали з захопленням та ентузіазмом.

Учні Хмельницької дитячої школи мистецтв класу «Моделювання та конструювання одягу»

Творчий процес створення композиції

Учні Хмельницької дитячої школи мистецтв разом із своїм керівником Вереніновою Тетяною Тимофіївною

Завершальний етап майстер-класу з «печворку»

Майстер-клас проходив протягом 2,5 годин. Не всі встигли завершити роботу, але були задоволені результатами своєї праці, так як мали наміри оформити її у класі під керівництвом Т. Т. Веренінової. По завершенню майстер-класу діти продемонстрували результати своєї роботи і висловили побажання подальших зустрічей на подібних заходах кафедри ТМ ТПН.

Інформація кафедри теорії та методики
трудового і професійного навчання