Обмін досвідом між викладачами Хмельницького національного університету та Львівської національної академії мистецтв

Наприкінці грудня 2016 року у Львівській національній академії мистецтв традиційно проходить перегляд творчих робіт студентів усіх спеціальностей. В рамках обміну досвідом викладачів спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» кафедри ТМ ТПН було запрошено на цей захід кафедрою «Художнього текстилю» ЛНАМ.

Члени кафедри «Художнього текстилю» ЛНАМ на перегляді творчих робіт студентів

Викладачі кафедри ТМ ТПН доц., к.т.н. Міщенко О. В.; ст.викл., к.т.н. Селезньова А. В.; доц., к.пед.н. Корницька Л. А. на перегляді творчих робіт студентів ЛНАМ

На перегляді студентських семестрових творчих робіт було представлено проекти студентів 3-6 курсів. Викладачі кафедри ТМ ТПН мали змогу ознайомитися як з проектами, так із роботами виконаними в матеріалі.

Зокрема, були представлені роботи виконані в техніці «печворк».Слід зауважити, що такі роботи приємно вразили гостей ЛНАМ своїми габаритними розмірами та композиційними рішеннями.

Крім перегляду творчих робіт викладачі кафедри ТМ ТПН мали нагоду поспостерігати за безпосереднім виконанням робіт студентів за ткацькими верстатами.

Поряд з роботами виконаними в матеріалібули представлені графічні проекти використання цих робіт в інтер’єрі у різних модифікаціях, розроблених за допомогою сучасних графічних редакторів.

Також за допомогою сучасних графічних редакторів студенти розробляють логотипи та зображення для трикотажних виробів.

Одним із семестрових завдань було виконання гобеленів з зображенням портретів відомих особистостей або живописних портретів.

Цікавими роботами магістрів були проекти сакрального одягу та елементів богослужбового начиння оздобленого різними видами вишивки та гаптуванням.

Частина робіт магістрів була спрямована на створення нестандартних фактур з текстилю за тематикою – «Фігуративне мистецтво».

Текстиль тісно пов’язаний із мистецтвом створення одягу, тому логічним було відвідати перегляди робіт студентів кафедри «Дизайну костюму».

Отже, відвідування Львівської національної академії мистецтв залишило приємні враження у викладачів кафедри ТМ ТПН, обмін інформацією був плідним і взаємокорисним. Багато чого цікавого винесено від спілкування з викладачами ЛНАМ, визначені нові напрями розвитку спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація». Домовлено про подальшу співпрацю в методичному та науковому аспектах.

Доцент кафедри ТМ ТПН, к.пед.н.Корницька Л. А.,
ст. викл., к.т.н. Селезньова А. В.