ІІ Всеукраїнський конкурс «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні»

1 грудня 2016 року на базі кафедри екології Навчально-наукового інституту Екологічної безпеки Національного авіаційного університету відбулася підсумкова конференція учасників ІІ Всеукраїнського конкурсу «МОЛОДЬ І ПРОГРЕС У РАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДОКОРИСТУВАННІ-2016».

Роботу семінару відкрили завідувач кафедри екології професор Бойченко С.В. та представник ректорату Національного авіаційного університету.

У конференції взяли участь представники 15 вищих навчальних закладів та науково-дослідних установ з різних регіонів України, зокрема з Києва, Львова, Харкова, Хмельницького, Житомира, Полтави, Черкас, Чернігова, Херсона, Сум, Одеси та Умані, а також провідні викладачі кафедр екології ВНЗ.

Загалом, до участі у конкурсі було подано більше 50 робіт з провідних ВНЗ України та Польщі.

У рамках регламенту конференції до слова були запрошені переможці у основних номінаціях для представлення своїх наукових здобутків. До уваги учасників заходу були представлені 9 доповідей у таких номінаціях:

• Оцінка стану довкілля, екологічні бази даних та прогнозування розвитку природно-техногенних процесів.

• Дистанційне зондування Землі та геоінформаційні технології в невиснажному природокористуванні.

• Оцінка екологічних ризиків та екоуправління.

• Екологічно чисті технології та збалансований розвиток суспільства.

• Відновлювані джерела енергії та енергоефективність.

• Екологічна безпека у транспортній галузі.

• Поводження з відходами, полігони твердих побутових відходів.

Диплом першого ступеня у номінації «Дистанційне зондування Землі та геоінформаційні технології в невиснажному природокористуванні» отримала магістрантка першого року навчання спеціальності «Екологія» Хмельницького національного університету Савчук Світлана. Наукові керівники – завідувач кафедри екології, доктор сільськогосподарських наук, доцент Н.Г. Міронова та доцент кафедри екології, кандидат військових наук, доцент Б.Б. Артамонов.

Найбільше обговорення викликали роботи, пов’язані з проблемами поводження з відходами та оцінкою стану навколишнього середовища.

Завідувач кафедри екології Хмельницького національного університету Міронова Н.Г. у своїй промові висловила подяку організаторам конкурсу та відзначила необхідність проведення такого рівня заходів для розвитку наукової діяльності серед студентської молоді.

Конкурсна комісія та оргкомітет ІІ Всеукраїнського конкурсу «МОЛОДЬ І ПРОГРЕС У РАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДОКОРИСТУВАННІ-2016» щиро вітають переможців конкурсу, бажають їм успіхів у науковій роботі та сподіваються на активну участь у наступних конкурсах.

Інформація кафедри екології