У Міжнародний день волонтера колектив кафедри Машин та апаратів відзначено грамотою Хмельницької обласної ради

Щорічно 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтера. Волонтери – це люди, яким небайдужа доля України, які докладають максимум зусиль, щоб в нашій країні запанували мир і злагода, щоб українці жили на своїй, Богом даній, землі.

У цей день в Хмельницькому обласному центрі культури і мистецтв зібралися керівники області, облдержадміністрації, керівництво обласної поліції, громадські та волонтерські організації, щоб відзначити та подякувати волонтерам за їхню працю. Нагороджували підприємців, громадські організації, артистів, студентів, учнів – усіх, хто постійно поспішає на допомогу.

Теплі слова вдячності та грамоту голови обласної ради Михайла Загороднього отримав викладацький колектив і студенти кафедри машин та апаратів Хмельницького національного університету за активну громадську позицію, вагомий внесок у розвиток волонтерського руху, сприяння матеріально-технічному забезпеченню військових формувань України та з нагоди Міжнародного дня волонтера.

Після закінчення урочистостей відбувся святковий концерт мистецької сотні «Гайдамаки».

Колектив кафедри машин та апаратів з перших днів АТО долучається до заходів щодо допомоги захисникам Вітчизни і завжди відгукується на різні прохання. Уже вкотре студенти і викладачі кафедри машин та апаратів відправляють допомогу нашим Героям, які не шкодуючи власного життя, відстоюють державний суверенітет України на сході країни. Протягом всього періоду військових дій на сході України за посередництва і підтримки волонтерів Хмельницького для наших захисників неодноразово відправлялась гуманітарна допомога.

У зимовий період 2015 року студенти та викладачі нашої кафедри, кафедри технології конструювання швейних виробів та кафедри дизайну у навчальних лабораторіях пошили велику кількість спальних мішків, зимових маскувальних халатів. Матеріали та фурнітуру для виробів надало підприємство «ВІТНЕЛ» м. Хмельницького. Навесні 2015 року студенти та викладачі виготовляли маскувальні сітки та «кікімори» для воїнів-розвідників. Виготовлені вироби були відправлені до різних підрозділів Збройних сил України, що ведуть бойові дії на сході України.

Також неодноразово, за посередництва Церкви Усіх Святих Землі Української УПЦ КП, відправлялись до наших військових продукти, теплі речі, які збирали викладачі та студенти кафедри. У подарунки військовим вкладали малюнки та листи вихованців шкіл і дитячих садочків Хмельницького.

Бійці одного із підрозділів у знак вдячності за підтримку і допомогу подарували колективу кафедри та студентам справжній бойовий український прапор. На ньому вони залишили свої щирі написи і автографи.

В червні 2016 року громадським об’єднанням воїнів та волонтерів “Галицькі леви”, Українсько-Польським центром Європейської інтеграції, кафедрою машин та апаратів і кафедрою дизайну Хмельницького національного університету (Україна), кафедрою дизайну Природничо-технологічного університету (Польща) була організована виставка «Образи війни Донбасу», що проходила у музеї водопроводів м. Бидгощ (Польща). Серед експонатів виставки було багато зразків виробів, що виготовлялися для військових. Презентовані фотороботи безпосередньо передавали атмосферу буднів війни, якими жили колись мирні українські міста та села, до яких впритул наблизився «русскій мір». Виставку мали змогу побачити багато людей.

До дня святого Миколая колектив кафедри машин та апаратів разом з відомим волонтером Хмельничичини Аллою Фарварчук планує відвідати дітей, батьки яких загинули на сході, захищаючи незалежність нашої країни, та вручити їм подарунки.

Дякуємо усім небайдужим, хто завжди підтримує та допомагає нашим воїнам-захисникам, зокрема студентам, підприємцям, колективу кафедри конструювання швейних виробів, кафедри дизайну та іншим.

Тільки разом ми переможемо, відстоїмо своє право на власну країну та гідне життя.

Інформація кафедри машин та апаратів ХНУ