ДУАЛЬНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ РЕСТОРАТОРІВ

Протягом трьох років у ХНУ здійснюється підготовка бакалаврів готельно-ресторанної справи. Особливістю освітньої програми підготовки фахівців є формування їхньої професійної компетентності з використанням елементів дуальної системи професійної підготовки. Реалізація цього завдання полягає у тісній співпраці кафедри менеджменту з закладами готельно-ресторанної галузі міста та області.

Нещодавно відбулось практичне заняття з навчальної дисципліни «Організація ресторанного обслуговування» у торговельних залах готельно-ресторанного комплексу «Собкофф», котрий є навчально-виробничою базою для студентів – майбутніх рестораторів та готельєрів. Студенти мали змогу брати участь у підготовці торговельного залу до обслуговування гостей, ознайомились з розташуванням столового посуду та білизни при попередньому сервіруванні, отримали майстер-клас щодо обслуговування від провідних фахівців комплексу.

Такі заняття сприяють на тільки формуванню практичних умінь та навичок студентів, а й кращій співпраці з фахівцями-практиками готельно-ресторанного бізнесу.

Доцент кафедри менеджменту Г.І. Лук’яненко