МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СТУДЕНТА ВІДЗНАЧАЄМО ПО-СПОРТИВНОМУ

З метою відзначення Міжнародного дня студента та організації змістовного дозвілля студентів напряму підготовки «Здоров’я людини», спеціальностей «Фізична культура і спорт», «Середня освіта», «Фізична реабілітація» спортивний клуб ХНУ за підтримки кафедр фізичного виховання та здоров’я людини 15 листопада 2016 року провів квест «Здоров’язберігаючі об’єкти Хмельницького національного університету».

На урочистому відкритті квесту проректор з науково-педагогічної роботи Матюх С.А. привітав всіх студентів зі святом, побажавши гармонійного фізичного та інтелектуального розвитку і перемоги сильнішому. Від ради ветеранів університету студентів з вітальними словами виступив голова Свіргунець Є.М. До привітань студентів долучились вихованці студії художньої гімнастики (керівник – студент групи ЗЛ-14 Сотник Єлизавета) зі своєю композицією.

Кожна академічна група для участі у квесті делегувала 6 осіб (3 дівчини та 3 хлопці), а студенти групи ЗЛ-13 були суддями на об’єктах. Квест проводився шляхом прибуття на об’єкт у відповідності до завдання, що зашифровано у вигляді ребусу та виконання певних фізичних вправ або фотографування предметів. Перше завдання квесту команди діставали з баскетбольної корзини.

Команди повинні були прибути на стадіон, музей, зал аеробіки, зал волейболу та медичний пункт, а у випадку невиконання завдання або порушення послідовності прибуття на об’єкти (інші порушення) команді нараховувались штрафні бали, кожен з яких додавав до часу виконання квесту 1 хв.

В програмі квесту також був конкурс груп підтримки (вболівальників) команди. приємно відзначити позитив (логотипи команди, плакат) у підготовці вболівальників академічної групи ФКС-16. За результатами виступів вболівальників основним командам віднімались хвилини з виконання часу квесту.

В результаті безкомпромісної та напруженої боротьби з врахуванням штрафних балів та виступів груп підтримки перше місце посіла команда академічної групи ЗЛ-15 (35 хв. 35 сек.), друге – ФКС-16 (39.37), третє – ЗЛ-14 (42.18).

Команди-переможці та призери були відзначені солодкими призами від спортивного клубу університету.

Ю. Дутчак,
доцент кафедри фізичного виховання