РЕГІОНАЛЬНА СТУДЕНТСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ “МІЖНАРОДНІ ВІДНОСИНИ УКРАЇНИ В ЕКОНОМІЧНІЙ СФЕРІ ТА РОЗВИТКУ СВІТОГОСПОДАРСЬКИХ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ”

17 листопада 2016 р. в Хмельницькому національному університеті було проведено Регіональну студентську науково-практичну конференцію «Міжнародні відносини України в економічній сфері та розвитку світогосподарських бізнес-процесів».

З вітальним словом до учасників та слухачів конференції звернувся проректор з науково-педагогічної роботи, доктор економічних наук, професор Нижник В. М., який розкрив актуальність та важливість підготовки висококваліфікованих фахівців з міжнародних економічних відносин в поточних економічних умовах.

На пленарному засіданні виступили з доповідями студенти та молоді вчені.

Черкашина Юлія представила власне дослідження стану та динаміки вітчизняного виїзного туризму, розвиток якого впливає на такі сектори економіки як транспорт, агропромисловий комплекс, торгівля, зв’язок, будівництво і є одним із найбільш перспективних напрямів структурної переорієнтації економіки України.

Шкорба Марія висвітлила нагальні проблеми дискримінації на робочому місці та в соціумі, наявність яких безпосередньо чинить вплив на соціально-економічний потенціал України і вирішення яких може покращити конкурентне становище нашої країни на регіональному та світовому економічному ринку, що є особливо важливим в умовах інтенсифікації євроінтеграційних процесів.

Стецюк Ольга охарактеризувала особливості впливу ІТ-систем на вітчизняну економіку, представила результати аналізу поточного стану ринку ІТ-послуг на світовому та вітчизняному ринку, окреслила проблеми та перспективи розвитку ІТ та телекомунікаційних технологій в контексті нагальних потреб суспільства.

Радзієвська Тетяна ґрунтовно охарактеризувала поточний етап розвитку ринку перестрахування України, висвітлила особливості правового забезпечення його функціонування, запропонувала шляхи до вдосконалення системи діяльності даного ринку, сформулювала принципи, на яких мають базуватись зміни його роботи.

Від молодих вчених та організаційного комітету конференції виступив викладач кафедри міжнародних відносин Хмельницького національного університету, к.е.н Чубар М.М. з доповіддю про перспективи міжнародної логістики в контексті здобуття вищої освіти у стінах університету та в якості ринку праці, що стрімко розвивається. Було представлено мультимедійні матеріали про систему світової логістики, а також висвітлено роль високих технологій та маркетингу на даному ринку.

На секційних засіданнях за напрямами роботи конференції було заслухано і розглянуто більш ніж 20 доповідей. Результатом проведення заходу стала активізація науково-практичної діяльності студентів, актуалізація та дослідження нагальних проблем світогосподарських економічних процесів та участі України в них у якості гравця сучасного глобалізованого ринку.

Організатори висловлюють щиру вдячність учасникам та гостям конференції.

Кафедра міжнародних економічних відносин