ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ НА КАФЕДРІ ТМ ТПН

У контексті профорієнтаційної роботи з набору студентів на спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» та «Середня освіта. Трудове навчання та технології» 19 листопада 2016 року на кафедрі теорії та методики ТПН було проведено день відкритих дверей. У цьому заході взяли участь учні та вчителі художніх шкіл м. Хмельницького.

Захід відкрила доктор педагогічних наук, доцент, начальник відділу забезпечення якості вищої освiти Г. В. Красильникова, ознайомивши потенційних абітурієнтів із нашим навчальним закладом та спеціальностями.

Доктор педагогічних наук, доцент, начальник відділу забезпечення якості вищої освiти Г. В. Красильникова

До дня відкритих дверей була організована виставка студентських робіт з декоративно-прикладної творчості кафедри теорії та методики ТПН, експонати якої з цікавістю розглядали учні.

В рамках заходу був запланований методичний семінар з вчителями художніх шкіл. Вони мали змогу ознайомитися з методичними наробками кафедри та намітити подальшу співпрацю.

Для учнів і вчителів художніх шкіл м. Хмельницького була проведена ознайомча екскурсія аудиторіями і навчальними майстернями кафедри.

Канд.пед.н. Лівшун О.В. приймає учнів в навчальній майстерні з художньої мозаїки та випилювання по дереву

Канд. пед. н. В. В. Хренова приймає учнів в навчальній майстерні з художнього розпису та малярства

Після ознайомлення з аудиторіями учням запропонували спробувати себе у різних майстер-класах. Обравши техніку, учні розійшлись по аудиторіях.

Майстер-клас з нитко-цвяхового натягу проводить ст. Гр. ТОмб Волошин Андрій

Майстер-клас з плетіння з газетних трубочок

Майстер-клас з текстильної пластики проводить навчальний майстер В. Г. Олійник

В процесі обговорення напрямів художньої діяльності кафедри гостями заходу (вчителями-методистами та учнями) було висловлено побажання подальшої співпраці у вигляді майстер-класів з конкретних видів художньої обробки матеріалів: художнього випилювання, маркетрі, точкового та художнього розпису, плетіння, кракле, пейп-арту, текстильної пластики тощо.

Тож, для задоволення цих побажань, кафедра ТМ ТПН має наміри у грудні 2016 року провести окремі безкоштовні майстер-класи для більшої популяризації своїх спеціальностей з художньої обробки різноманітних матеріалів та залучення більшої кількості учнів – майбутніх абітурієнтів, які мають художній талант.

К. пед. н., доц. кафедри
теорії та методики ТПН
Корницька Л. А. та
к. т. н., ст. викл. Селезньова А. В.