УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ МАШИН ТА АПАРАТІВ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ У IV ОБЛАСНІЙ УЧНІВСЬКІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

22 листопада 2016 року на базі Хмельницького університету управління і права відбулася IV обласна учнівська науково-практична конференція «Перспективи розвитку сучасної науки: погляд юних науковців Хмельниччини», яку проводило територіальне відділення Малої академії наук.

Метою конференції була активізація наукового мислення щодо продукування та ефективного вирішення наукових ідей, громадських і соціальних ініціатив у відповідності до ідей сучасного суспільства. Під час конференції працювало п’ять секцій за різними напрямками.

Модераторами секції «Фізико-технічні проблеми енергозберігаючих технологій та шляхи їх вирішення: регіональний вимір» були завідувач кафедри машин та апаратів, доцент Поліщук Олег Степанович та доцент кафедри машин та апаратів Горященко Сергій Леонідович.

На конкурс журі було представлено 25 учнівських робіт. Роботи мали різноплановий характер. В основному вони були присвячені альтернативним джерелам енергії, їх розробці та перспективам застосування в Україні та у нашій області; проблемі пошуку та використання нових, екологічно чистих джерел енергії; проблемі енергозбереження та енергоефективності в будинках, навчальних закладах тощо. Конференція була змістовною, а виступи учнів –оригінальними, цікавими та з елементами наукової новизни. Під час деяких доповідей були представлені власноруч виготовлені технічні розробки.

Після закінчення конференції автори найцікавіших робіт були відзначені грамотами за кращий виступ, а інші – грамотами за участь у даному заході.

Інформація кафедри машин та апаратів