АПРОБАЦІЯ ТЕСТІВ НА ЗНАННЯ ПОЛЬСЬКОЇ МОВИ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ

16 травня 2016 року у Хмельницькому національному університеті за сприяння кафедри слов’янської філології відбулося тестування на знання польської мови серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та студентів Хмельницького національного університету, приурочене до Дня Європи в Україні (21 травня) та Дня філолога (25 травня).

Організатором заходу стала старший викладач кафедри слов’янської філології Хмельницького національного університету, голова Хмельницького відділу Спілки поляків України та голова об’єднання учителів польської мови у Хмельницькому Юлія Іванівна Сєркова.

З вітальним словом до учасників тестування звернувся голова комісії, відомий полоніст, автор багатьох підручників з навчання польської мови як іноземної, кандидат філологічних наук Єжи Ковалєвскі (Польща) та Барбара Бурска – волонтер-викладач польської мови (Польща).

У тестуванні взяли участь 31 учень загальноосвітніх навчальних закладів міста Хмельницького та Хмельницької області. Учасникам було представлено завдання різного типу та рівня складності. Тим, хто впорався з усіма завданнями, буде вручений сертифікат на знання польської мови.

У Хмельницькому національному університеті вивченню польської мови приділяється багато уваги. Цьому сприяє діяльність Українсько-польського центру європейської інтеграції (директор Олег Поліщук), який координує розвиток найрізнобічніших зв’язків між українськими і польськими студентами, науковцями, представниками урядових і громадських організацій. І, звичайно, основним осередком вивчення польської мови є кафедра слов’янської філології (завідувач Неля Подлевська), яка готує фахівців за спеціальністю «Філологія. Переклад (польська мова)».

Тож усіх, хто цікавиться польською мовою і літературою, історією та культурою, запрошуємо до навчання за згаданою спеціальністю на гуманітарно-педагогічний факультет ХНУ!

Інформація кафедри слов’янської філології ХНУ